Lokal SEO Lillehammer header

Lokal SEO på Lillehammer

Sentralt plassert ved siden av Mjøsa, ligger Lillehammer med sine 5 700 bedrifter og 28 345 mennesker. Øker vi radiusen til omliggende kommuner så finner vi 22 105 bedrifter og ca 110.000 mennesker. Det gir et godt økonomisk grunnlag for deg som ønsker økt synlighet mot kunder i regionen. Det får vi til med Lokal SEO.

Dette kan Lokal SEO gjøre for deg

Om du har varer eller tjenester som er ønsket av denne målgruppen, kan lokal SEO bidra til at din nettside er synlig i søkeresultater når vi søker etter dine tjenester og befinner oss i ditt geografiske område.

 

Lokalt søkeeksempel Lillehammer
Overnatting Lillehammer - over 50% av mobilbrukere søke med å bruke geografisk dimensjon.

Nøkkelord og søkeord

Ordene man bruker er viktige. For å bruke eksemplet fra bildet over. Er det forskjell på om man søker etter «Lillehammer overnatting» eller «hotell Lillehammer»?

Ja! Det er en stor forskjell. Enkelte varianter har 50-90 søk pr måned, mens andre har opptil 3 600 søk pr måned.

Det er også mer spesifikke varianter som inkluderer type overnatting, som hytte, leilighet osv. Det å spisse nettsidens innhold mot konkrete søk gjør at man treffer veldig målrettet.

Dette bør du gjøre allerede i dag

Steg 1 for økt lokal synlighet er å registrere bedriften hos Google Min Bedrift. Denne tjenesten er gratis og det første vi som SEO-eksperter kommer til å sjekke.

Dette er en tjeneste som er enkel å drive og vedlikeholde. Vi anbefaler at du oppdaterer siden og sidens informasjon ved jevne mellomrom.

 

 

Dette gjør vi for å forbedre lokal SEO

Lokal SEO handler først og fremst om å avdekke lokale søkevariasjoner.

Vi bruker da en søkeordanalyse for å avdekke hva folk søker etter. Det kan være dialektord som den litt typiske Lillehammer-bruken av dativsformer. Eller at man kanskje velger å bruke svært lokale begrep som er lokale stedsnavn eller lignende.

Det neste er å forbedre nettsiden, slik at den er tilpasset resultatene vi avdekker.

Videre måler vi fremgang og utfører forbedringer basert på løpende resultater. Noen ganger kan endring av tekst være nok – andre ganger må vi jobbe mer intenst.

Hva kan du forvente av resultat?

Det er litt avhengig av konkurransen. Om du er nr2 på de mest brukte søkeordene, og nummer 1 har fått hjelp av andre søkemotoreksperter – så kan det være tidkrevende og ressurskrevende å bli nummer 1. (Vi klarer det altså, men det koster mer)

Men er du på side 2 eller 3, og vil komme i topp 5, så er det ofte enklere. Det alene vil skaffe mer trafikk.

Vi førte denne brettseileren til førsteplass for vindsurfing i Cork, Irland.
Og det, på 65 dager. Så hvor du holder til, eller hvor vi er – er ikke viktig. Det eneste vi trenger er å vite hvordan dine kunder tenker.

Vi fant deg, så vi finner dine kunder også.

Her kan du se prisene for vår søkemotoroptimalisering. Samt en kalkulator for å finne ut om det er verd det. 

Med kundegrunnlaget dere har på og rundt Lillehammer så kan det være mye å hente. Hvor mye kan vi gjerne finne ut for deg.

Frode Heimen

Frode Heimen

Søkemotorekspert med 20 år+ erfaring.
Tlf: 91 90 59 78
webmaster@aktivnett.no

Snakk med oss

Vil du bli mer synlig?
Start her, så tar vi en prat.

Personvernet ditt ivaretas i tråd med personvernerklæringen.