SEOpp

Bli funnet, ikke glemt

Webutvikler med sære interesser
SEO har blitt en livsstil. Der noen fungerer på livets mange meninger, lurer jeg på hvor mange som har googlet det.
SEO Konsulenten Frode Heimen

Frode Heimen – Jobber som SEO konsulent hos Adseo. Denne nettsiden er personlig og handler om Google, søkemotorer og søkemotor-optimalisering.

SEO Konsulent & Rådgiver

SEO konsulent header

Det er mange dyktige SEO konsulenter i Norge, men få med så lang fartstid som meg. Med over 20 års erfaring som webutvikler og nesten like lang erfaring som leder og gründer – så har jeg utviklet en unik kombinasjon av teknisk kompetanse og erfaring fra næringslivet – samt en smak for sort kaffe.

Når du trenger en til å gjøre din nettside synlig på nett, så har du kommet riktig. 

Hva gjør en SEO Konsulent?

Tydeligvis i følge et foredrag jeg deltok på, så er det forskjell på en SEO-rådgiver i et byrå og en SEO-konsulent i et konsulentfirma. Jeg jobber egentlig ikke som noen av dem. 

Det finnes altså tilsynelatende SEO-eksperter som forteller deg hva du skal gjøre. De rimelige sender det på epost. De dyre kommer til deg for å fortelle det. 

Jeg derimot, foretrekker å gjøre hele jobben. 

En SEO konsulent har normalt også en sterk kompetanse innen webutvikling. Oppgavene til en SEO konsulent er å gjøre deg synlig på nett.

SEO eksperten følger med på endringer i Google sine algoritmer og sikrer at din nettside dukker opp, når noen søker etter dine varer eller tjenester.

Vi besitter en bred forståelse og har en stort verktøykasse. Her er noe av det vi gjør: (Ja jeg kan skrive vi, for vi er et team) 

  • Analyse av ord og tekster. Hva leter folk etter.
  • Konkurrentanalyse – Hva gjør dine konkurrenter, og hvordan blir de funnet?
  • Teknisk feilsøk og forbedring av nettsidene.
  • Overvåking og rapportering av statistikker, søk og søketrender.
  • Bygger interne og eksterne lenker.
  • Optimaliserer nettsiden for hastighet og kvalitet.
  • Passer på mobilvennlighet.
  • Dytter din nettside dit trafikken på internett finnes.


Det er mange SEO-konsulenter i Norge, at du fant meg, er ikke tilfeldig i det hele tatt. Jeg vil bruke akkurat de samme mekanismene for å sikre at dine kunder finner deg. Du kan starte med å spørre meg om SEO – så kan vi ta det derifra.

Hvordan blir man en SEO konsulent?

Jeg er opptatt av å fremsnakke bransjen og rekruttere nye talenter. SEO er svært givende (les frustrerende og utfordrende) – men gøy og nyttig.

For deg som ønsker å jobbe mer med SEO – Det er ingen formell utdanning for å bli en SEO konsulent. Faget endrer seg raskt, og du må henge på og følge med.

Det beste du kan gjøre er å etablere en nettside, og gjøre jobben selv. – Ranger på dine egne nøkkelord. Og lær fra de etablerte – det er mange som deler kunnskapen om SEO med glede.

Jeg er utdannet Webmaster fra 1999, det er trygt å si at sertifisering i Adobe Photoshop 5.0 og det andre de lærte den gangen er utdatert i dag.

Men av utdanning og kompetanse anbefales det at du tar en utdanning innen webutvikling. I dag kan du også gå mer inn på Digital Markedsføring, som kommer litt inn på SEO.

Du bør også delta i fagnettverk. Selv er jeg medlem i et internasjonalt forum av ca 500 andre SEO eksperter. Her diskuteres det fag daglig.

Forstå brukeradferd og litt psykologi. – En SEO konsulent må forstå hvordan kunden tenker. Samtidig handler SEO også om gode nettsider, slik at man må ha kompetanse på klikkmønster, lese-rekkefølge og hvilke virkemidler som fører til flere salg.

De beste SEO-konsulentene har utviklingskompetanse i bunn, men har også bred bransje- og forretningsforståelse.

 

Hva tjener en SEO konsulent?

Lønnen til en SEO konsulent avhenger om man er ansatt eller selvstendig næringsdrivende. Det er uansett et godt betalt fagfelt – da verdien av kompetansen din er stor. 

En dyktig SEO konsulent kan som selvstendig næringsdrivende tjene godt over millionen. 

Det er naturlig å sammenligne med salg – da nettsiden kan bli den beste selgeren selskapet har. 

Noen SEO-eksperter utvikler kurs og andre tjenester som også kan føre til gode inntekter. 

Som vanlig ansatt vil alt mellom 400.000 til 1 million være «normalt» alt etter om du er junior, senior, uerfaren eller rutinert. 

Hvorfor er jeg en SEO konsulent, og ikke en SEO ekspert?

Kjært barn har mange navn, men noen søkes det mer etter enn andre. Når jeg bruker SEO konsulent, så er det fordi flere søker etter konsulenter fremfor eksperter og rådgivere. – Altså et kalkulert SEO-triks der. 😉 Enhver SEO-konsulent med respekt for seg selv, bør kalle seg nettopp det. 
 
Vi bruker diverse verktøy for å finne ut hva som må til. Det er mye analyse og graving etter gode nøkkelord og fraser.

Ønsker du å leie en SEO konsulent?

Da tar du kontakt med frode@adseo.no eller fyller ut skjemaet nedenfor for gratis analyse av ditt nettsted.

Søkemotoroptimalisering gir gevinst, og kan være svært lønnsomt for deg. Kombinert med digital markedsføring så kan du få en «hånd i hanske»-strategi.

Trenger du en SEO, nettside & e-handel-geek til et foredrag?

Frode Heimen SEO konsulent som gjør foredrag

Jeg må bruke navnet mitt i teksten også (SEO-årsaker) – så nå går jeg over til litt mer kvalm tredjeperson-variant. 

Frode Heimen har over 20 års erfaring med nettsider, søkemotorer og e-handel. I tillegg har han jobbet mye med ledelse og politikk. Vært gründer og sjef – Jobber i dag som SEO-konsulent hos Adseo AS. 

Holder foredrag om verdien av nettsiden – og hvorfor ingen bygger butikker midt i en skog. 

Med næringslivserfaring ser Frode kost/nytte på en annen måte enn økonomer uten forståelse for nett – og på en annen måte enn webutviklere uten økonomisk forståelse.  

Tilbake til jeg-form. Ekstremt introvert i en gruppe, og kan være den første som forlater festen. Men jeg liker å snakke fag og står gjerne foran mennesker på et seminar. Det vil være lærerikt. Ring gjerne 91 90 59 78