SEOpp logo
Søk
Alltid noe nytt
En kort oversikt over Google oppdateringer
Her skal vi formidle våre tanker om Google sine siste oppdateringer.
Google oppdateringer

Siden oppdateres jevnlig

Her legger vi ikke ut egne artikler, men oppdaterer denne siden fortløpende, når det er noe nytt å melde.

Google oppdateringer

Google oppdaterer sine algoritmer flere ganger i året, gjerne 2 ganger på en måned. De fleste er mindre endringer, men et par ganger i året, kommer det større oppdateringer som kan påvirke hvor mange besøkende du får til din nettside – både positivt og negativt. 

På lenken nedenfor vil du finne oversikten fra Google: 

Har oppdateringene noe å si for deg?

I Q4 2022 kom en oppdatering som retter seg mot “nyttig innhold” – Vi legger merke til at Google ikke lenger har noen kommentar om lengde på tekster. Og de innser nok at kvaliteten på teksten er viktigere enn lengden på innholdet – og det er noe av essensen. 

Google sin Helpful Content Update er den siste vesentlige oppdateringen. 

Kort oppsummert: Google ønsker å servere innhold som brukere opplever som nyttig, og implementerer nå AI for å evaluere språk, innhold, og trolig også hvordan de besøkende oppfører seg på nettsiden. Et mantra som er ofte på repeat i forskjellige artikler handler om “tekster for mennesker først, skrevet av mennesker” – det betyr at AI-generert innhold er uønsket.

Tekster som er skrevet først for søkemotorer, og med leseren som andre prioritet er heller ikke ønskelig. Vi skal sette leseren i høysetet – og servere nyttig innhold. – Dette er en ganske positiv endring, enig?

Google SPAM update 

En annen oppdatering som også har skjedd høsten 2022 er spam-oppdateringer. Dette merker de fleste lite av – om man ikke har benyttet litt vel mye gråsone-triks. 

Vi kommenterer nye oppdateringer så fort det kommer informasjon. 

 

SEO for ledere

SEO for ledere Alt du trenger for å ta en god beslutning rundt digital markedsføring og SEO spesielt Det SEO handler om Når noen søker

Søkemotoroptimalisering

Denne guiden er for deg som ønsker å forstå mer av søkemotor­optimalisering. Om du ønsker å kjøpe SEO tjenester, så er du på feil side.

Hva er god SEO?

I en verden i konstant forandring, hvor Google står i front for endringene som berører oss, er spørsmålet: “Hva er god SEO?” noe som alltid