Din SEO Konsulent

SEO konsulent header

Det er mange dyktige SEO konsulenter i Norge, men få med så lang fartstid som Frode Heimen. Med over 20 års erfaring som webutvikler og nesten like lang erfaring som leder og gründer – så har han en unik kombinasjon av teknisk kompetanse og erfaring fra næringslivet.

Når du trenger en til å gjøre din nettside synlig på nett, så har du kommet riktig. 

Søkemotor-historie

Det har vært svært mange søkemotorer på markedet. Frode startet med webutvikling i 1997, og utdannet seg til webmaster i 1999.

Den gangen het søkemotorene Lycos, Excite, Altavista og HotBot m.fl.. I Norge hadde vi Kvasir, som var lansert i 1995.

Norge var langt fremme på søkemotorer rundt årtusenskiftet. Norske Fast Search & Transfer åpnet i 1999 sin lovende søkemotor «All the Web» som etter litt oppkjøp, havnet hos Yahoo.

Norsk kompetanse på søkemotorer var på den tiden fremst i verden.

Google kommer snikende

Allerede i 1996 var Google etablert. Søkemotoren ble lansert i 1998. Google som domene ble registrert høsten 1997, samme tid som Frode begynte å sette seg inn i HTML. Det tok fortsatt noen år før de feide all konkurranse av banen.
 
Google brukte betydelig flere faktorer for å sikre at brukerne fikk kvalitetsinnhold. Blant annet var de først ute til å analysere lenker mellom nettsider. Slik at sider som får mange lenker til seg, rangerer bedre = bedre kvalitet. 
 
Google sin fokus på å gi brukere kvalitetsinnhold er årsaken til at de lykkes mer enn andre. I dag vet Google om du leter etter informasjon, kjøpsinformasjon eller er ute etter å sammenligne tjenester.
 

Tidlige søketriks gjorde at du ble funnet

Mindre konkurranse, mer fokus på meta-innholdet og stikkord. Det handlet ikke så veldig mye om tekstens innhold i «steinalderen» – men at du hadde lagt inn riktig stikkord i kildekoden. Det var også viktig å få sidene sine inn på kjente startsider som Startsiden og SOL og Frodes  egen GoZep.com– Som på sin høyde hadde over 1000 daglige besøk. (Besøk gjerne lenken og se hvilke søkemotorer som ble listet opp i år 2000, som de mest viktige.)
 
I retrospekt så var GoZep.com litt forut for sin tid – utviklet i ASP fungerte den slik at du fikk lokale resultat basert på hvor du befant deg. – Men nok om prehistoriske tider – Siden den gang har funksjonene til søkemotorene hatt en spesiell interesse for en SEO konsulent fra mørekysten. En søkemotorekspert var i forming.
 
 

Hva gjør en SEO Konsulent?

En SEO konsulent har normalt også en sterk kompetanse innen webutvikling. Oppgavene til en SEO konsulent er å gjøre deg synlig på nett.

SEO eksperten følger med på endringer i Google sine algoritmer og sikrer at din nettside dukker opp, når noen søker etter dine varer eller tjenester.

Vi besitter en bred forståelse og har en stort verktøykasse. Her er noe av det vi gjør:

  • Analyse av ord og tekster. Hva leter folk etter.
  • Konkurrentanalyse – Hva gjør dine konkurrenter, og hvordan blir de funnet?
  • Teknisk feilsøk og forbedring av nettsidene.
  • Overvåking og rapportering av statistikker, søk og søketrender.
  • Bygger interne og eksterne lenker.
  • Optimaliserer nettsiden for hastighet og kvalitet
  • Passer på mobilvennlighet.
  • Dytter din nettside dit trafikken på internett finnes.

Det er mange SEO-konsulenter i Norge, at du fant meg, er ikke tilfeldig i det hele tatt. Jeg vil bruke akkurat de samme mekanismene for å sikre at dine kunder finner deg. Du kan starte med å spørre meg om SEO – så kan vi ta det derifra.

Hvordan blir man en SEO konsulent?

For deg som ønsker å jobbe mer med SEO – Det er ingen formell utdanning for å bli en SEO konsulent. Faget endrer seg raskt, og du må henge på og følge med.

Det beste du kan gjøre er å etablere en nettside, og gjøre jobben selv. – Ranger på dine egne nøkkelord. Og lær fra de etablerte – det er mange som deler kunnskapen om SEO med glede. 

Frode er utdannet Webmaster fra 1999, det er trygt å si at sertifisering i Adobe Photoshop 5.0 og det andre de lærte den gangen er utdatert i dag.

Men av utdanning og kompetanse anbefales det at du tar en utdanning innen webutvikling. I dag kan du også gå mer inn på Digital Markedsføring, som kommer litt inn på SEO.

Du bør også delta i fagnettverk. Selv er Frode medlem i et internasjonalt forum av ca 500 andre SEO eksperter. Her diskuteres det fag daglig.

Forstå brukeradferd og litt psykologi. – En SEO konsulent må forstå hvordan kunden tenker. Samtidig handler SEO også om gode nettsider, slik at man må ha kompetanse på klikkmønster, lese-rekkefølge og hvilke virkemidler som fører til flere salg.

De beste SEO-konsulentene har utviklingskompetanse i bunn, men har også bred bransje- og forretningsforståelse.

Hvorfor er jeg en SEO konsulent, og ikke en SEO ekspert?

Kjært barn har mange navn, men noen søkes det mer etter enn andre. Når jeg bruker SEO konsulent, så er det fordi flere søker etter konsulenter fremfor eksperter og rådgivere. – Altså et kalkulert SEO-triks der. 😉 Enhver SEO-konsulent med respekt for seg selv, bør kalle seg nettopp det. 
 
Vi bruker diverse verktøy for å finne ut hva som må til. Det er mye analyse og graving etter gode nøkkelord og fraser.
 

Ønsker du å leie en SEO konsulent?

Da tar du kontakt med frode@adseo.no 

Søkemotoroptimalisering gir gevinst, og kan være svært lønnsomt for deg. Kombinert med digital markedsføring så kan du få en «hånd i hanske»-strategi.

Trenger du en SEO konsulent til et foredrag?

SEO Konsulenten Frode Heimen

Frode deler med glede av egen kompetanse og snakker gjerne foran publikum. – Det er bare å ta kontakt